Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Auto kopen

Een nieuwe of gebruikte auto kopen in Spanje. Aanschafprijzen, inruilen, hoe werkt het?

Om een auto te kunnen kopen in Spanje dient u in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs, het Certificado de registro de ciudadano de la unión (NIE-nummer/het groene A4-tje) en u dient aan te tonen ingeschreven te staan in uw woonplaats.

Een nieuwe auto kopen in Spanje

Korting bij aanschaf van een nieuwe auto zonder dat u een auto inruilt wordt niet gauw gegeven in Spanje. Wel zijn er regelmatig aanbiedingen en wisselen de prijzen per maand. Bij aanschaf van een nieuwe auto krijgt u waarschijnlijk in eerste instantie handgeschreven autopapieren mee van de dealer. Dit lijkt vreemd maar is in Spanje normaal. De dealer zal zorg dragen voor betaling van de eerste wegenbelasting, daarna dient u dit zelf bij de gemeente te gaan doen.

U betaalt in Spanje geen torenhoge afleveringskosten, echter beding tijdig, dus voor toezegging van de koop, uw mattenset, lampenset, gevarendriehoek etc. Wordt de auto afgeleverd, reken dan op een bijna lege tank. U kunt nog net het dichtstbijzijnde benzinestation halen. De prijzen van de benzine liggen in Spanje aanzienlijk lager, dus het vullen van uw eerste volle tank zal een meevaller zijn.

Een tweedehands auto kopen in Spanje

Tweedehands auto’s zijn in Spanje relatief duurder dan in Nederland. Afhankelijk van het model moet u goed opletten geen auto te kopen die voorheen een huurauto is geweest. Let op, u bent verantwoordelijk voor de niet betaalde wegenbelasting van de vorige eigenaar.

Nodig: geldig paspoort/identiteitskaart + NIE + Empadronamiento