Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

De reis bij emigratie en de verzekering

Stel ruim van te voren vast wanneer u wilt vertrekken en bepaal of u met de auto of het vliegtuig wilt gaan. U heeft dan een moment waar u naar toe moet werken en u kunt uitkijken naar de komende veranderingen.

Heeft u schoolgaande kinderen dan houdt u waarschijnlijk rekening met de zomervakantie. Heeft u nergens rekening mee te houden dan is arriveren in Spanje direct na het hoogseizoen waarschijnlijk een betere optie. Het is dan makkelijker (tijdelijke) woonruimte te huren en de prijzen liggen lager.

Gaat u met de auto, wat natuurlijk goedkoper lijkt en soms wel moet als u deze gaat invoeren, bedenk dan dat u langer onderweg bent en extra kosten moet maken voor overnachtingen en eten.

Neemt u huisdieren mee, overweeg dan toch om te gaan vliegen. Veel mensen willen dat hun huisdier niet aan doen, maar een lange autoreis is voor een hond of kat ook niet fijn. Kijk in de rubriek wetenswaardigheden voor hoe het werkt als u met uw huisdier gaat vliegen.

Bent u verzekerd? De emigratieverzekering

Omdat u een enkele reis gaat maken kunt u geen gewone reisverzekering afsluiten. U kunt besluiten een emigratieverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd tijdens uw reis en u krijgt voor de periode waarvoor u de verzekering afsluit in uw nieuwe woonland de tijd om zaken als bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering etc. te regelen