Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Verzekeringen

Welke verzekeringen zijn nu precies belangrijk om af te sluiten als u in Spanje woont?

Als u gaat verhuizen naar Spanje vergeet dan niet alle lopende verzekeringen in Nederland stop te zetten en deze in Spanje opnieuw af te sluiten.

Hieronder een opsomming van de belangrijkste verzekeringen in Spanje:

  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Reisverzekering
  • Autoverzekering
  • Particuliere ziektekostenverzekering

Opstalverzekering

Wanneer u een woning gaat aankopen dan dient u ook de woning (genaamd de opstal) te verzekeren. Een huisverzekering dekt de schade aan uw huis veroorzaakt door onder meer brand, blikseminslag, storm, ontploffing, diefstal en inbraak. Ook dekt deze verzekering waterschade veroorzaakt door uzelf of door derden (uw bovenburen bijvoorbeeld).

Het bedrag dat wordt verzekerd is de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat u kwijt zou zijn om uw huis opnieuw te bouwen (excl. de grond en fundering). Meestal staat de herbouwwaarde in een taxatierapport vermeld.

Inboedelverzekering

Gaat u een huis huren, dan dient u alleen uw inboedel (meubelen, kleding, audioapparatuur e.d.) te verzekeren. De inboedelverzekering dekt de schade aan spullen die u in uw huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat na brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die u bent kwijtgeraakt nadat er bij u is ingebroken. De verzekering wordt op uw persoonlijke situatie afgestemd waarbij o.a. gekeken wordt naar de waarde van uw inboedel en uw woonsituatie.

Aansprakelijkheidsverzekering (W.A.-verzekering)

Het kan zijn dat derden financiële schade lijden of lichamelijk letsel oplopen waar u of uw gezinsleden aansprakelijk voor zijn. Dat kan voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Daarvoor kunt u zich verzekeren. Deze verzekering dekt o.a. ook schade die wordt veroorzaakt door uw huisdier(en). U kunt een aansprakelijkheidsverzekering mee verzekeren bij de opstal- en/ of inboedelverzekering.

Een reisverzekering afsluiten als u in Spanje woont

Bent u een resident in Spanje en reist u regelmatig naar Nederland of andere landen, dan is een doorlopende reisverzekering uw eerste prioriteit. Er bestaan reisverzekeringen zonder geen beperkingen aan het aantal reizen dat u mag maken, afhankelijk van de soort dekking dat u kiest, kunt u tot 100 dagen aaneengesloten reizen, ook binnen Spanje. Een doorlopende reisverzekering dekt vanaf het moment dat u de reis boekt tot aan het moment dat u weer thuis bent. Annuleringen, medische kosten, ziekenhuiskosten, vertraagde vluchten, verlies van documenten en bagage.