Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Huis kopen

Verhuizen naar Spanje, kopen of huren? Een heel belangrijk onderwerp. Allereerst moet u voor uzelf helder hebben of u woonruimte gaat kopen of huren.

Verhuizen naar Spanje… kopen of huren?

Het is goed om te weten dat de wijze van bouwen afwijkt van datgene wat u in Nederland gewend bent. In Spanje is het heel gebruikelijk om niet al te dikke muren en wanden te metselen. U kunt zich voorstellen dat woonvormen als appartementen en geschakelde woningen gehorig kunnen zijn. Sowieso is het goed om te weten dat Spanjaarden luidruchtiger zijn.

Eerst een huis huren in Spanje…

Ons advies is om, in ieder geval eerst, een huis te huren. U kent waarschijnlijk de Spaanse onroerendgoedmarkt niet erg goed. En bent u bekend met de prijzen van woningen in het gebied waar u wilt wonen? Weet u zeker dat u in dat gebied wilt wonen? Ondanks dat u waarschijnlijk denkt zeker te weten wat u wilt, kan het best zijn dat u net als wij, na een tijdje zegt dat het toch niet is wat u ervan had verwacht. We hoeven u niet uit te leggen wat dat betekent als u een woning heeft gekocht. U kunt niet heel gemakkelijk verhuizen….

Huis huren in Spanje via internet

Een huurwoning kunt u tegenwoordig heel gemakkelijk regelen via internet. Misschien niet de woning waar u jaren zult blijven, maar huur bijvoorbeeld voor een periode van drie of zes maanden. Bij aankomst kunnen dingen wel eens anders voorgespiegeld zijn dan de werkelijkheid en dan is het fijn dat u na drie of zes maanden verder kunt. Kijk hier voor informatie over het huurcontract in Spanje.

Wilt u een huis kopen in Spanje dan kunt u hierover voldoende informatie vinden op onze speciale pagina over een huis kopen in Spanje.