Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Een bankrekening openen in Spanje

Naast het hebben van een Nederlandse bankrekening (niet-ingezetenrekening) kunt u er voor kiezen om een Spaanse bankrekening te openen.

Een bankrekening openen in Spanje

Veel zaken, zoals o.a. een autoverzekering of een telefoonaansluiting dienen automatisch van een Spaanse bankrekening afgeschreven te moeten worden.

De kosten van een Spaanse bankrekening

Laat u geen vast inkomen maandelijks op uw Spaanse bankrekening overmaken dan betaalt u voor de diensten van de bank een bedrag tussen de 5 en 10 euro per maand. Zelf maandelijks een bedrag van uw vermogen overmaken naar uw Spaanse rekening helpt niet om deze kosten te voorkomen. Ontvangt u maandelijks loon van een werkgever in Spanje, dan komt u in aanmerking om vrijstelling aan te vragen voor de kosten van de bankrekening.

Een creditcard in Spanje

Spaanse banken geven vaak een creditcard uit in plaats van de gewone betaalpas, zoals wij die in Nederland kennen. Eigenlijk is het geen creditcard, maar een debetcard. De kaart is aangesloten op bijvoorbeeld diensten van Visa. U kunt er mee betalen of een auto huren maar het bedrag wordt direct van uw bankrekening afgeschreven. In de periode tussen uw betaling en de daadwerkelijke afschrijving wordt het bedrag gereserveerd en is het dus niet beschikbaar voor u. Reserveert u bijvoorbeeld een huurauto drie maanden vooraf, dan kunt u drie maanden niet over het bedrag beschikken.

Nodig: Geldig paspoort of identiteitskaart, NIE-nummer (A4-tje).