Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Nederlandse TV zenders

Nederlandse televisiezenders ontvangen in Spanje via Satelliet… wat heeft u nodig en hoe werkt het?

Nederlandse TV in Spanje via Satelliet

Feitelijk gezien mag u alleen BVN (Het Beste Van Nederland En België) ontvangen buiten de grenzen van Nederland. Alle andere zenders mogen alleen binnen Nederland bekeken worden. Dit heeft te maken met programmarechten en dit is ook de reden dat u bij Canal Digitaal (zie hieronder) een Nederlands adres dient op te geven.

In Spanje kunt u de Nederlandse TV kanalen ontvangen door via een satellietschotel het signaal binnen te halen. De schotel, met in ieder geval voor de Canarische Eilanden een doorsnede van 1 meter, moet afgesteld staan op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost. Via deze satelliet kunt u o.a. alle Nederlandse zenders ontvangen.

BVN

Heeft u voldoende aan de ontvangst van BVN (het beste van Nederland en België) dan kunt u met een willekeurige receiver en een schotel afgestemd op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost, gratis en zonder smartcard kijken.

Nederland 1, 2 en 3

Wilt u alleen Nederland 1,2 en 3 zien dan is het bestellen van een smartcard bij Canal Digitaal voldoende. Deze zenders zijn FTA (free to air) en dus gratis. U hoeft dan verder geen abonnement voor een zenderpakket af te sluiten bij Canal Digitaal. U heeft echter wel een speciale decoder, die deze smartcart kan lezen, nodig. U dient bij Canal Digitaal een Nederlands adres op te geven.

Overige zenders

Om alle overige zenders te kunnen zien dient u zich bij Canal Digitaal op een zenderpakket te abonneren en een smartcard te bestellen (gaat vaak samen). U heeft een speciale decoder, die deze smartcard kan lezen, nodig. U dient bij Canal Digitaal een Nederlands adres op te geven.

De satellietschotel

Het plaatsen van de satellietschotel kunt u doorgaans door een plaatselijke specialist laten doen. Zelf doen is erg lastig, maar kan wel. U hoeft geen schotel uit Nederland te laten komen. Vraag wel of uw specialist bekend is met ontvangst op de Astra 1 satelliet 19.2 graden Oost, ivm de afmeting van de schotel.

De decoder

De decoder dient u wel in Nederland te bestellen, tenzij er een plaatselijke leverancier in Spanje is. Echter in een “gewone” Spaanse winkel treft u de juiste decoder niet aan. Er zijn diverse mogelijkheden en u kunt bij verschillende (web)winkels bestellen. U kunt ook via Canal Digitaal een decoder bestellen.

Canal Digitaal

Heeft u problemen met de ontvangst van Nederlandse TV in Spanje?

Als uw TV/decoder langere tijd niet wordt gebruikt, kan het zijn dat het signaal van Canal Digitaal niet meer wordt ontvangen. Regelmatig worden codes verzonden via de satelliet om uw smartcard abonnement te verlengen. Worden deze codes niet door u ontvangen, omdat de TV (of eigenlijk decoder) steeds uit stond, dan stopt de ontvangst. Wij adviseren u dan ook om de decoder altijd aan te laten staan, u voorkomt daarmee dat uw signaal wordt onderbroken.
U kunt uw smartcard van Canal Digitaal op diverse manieren heractiveren

  • Telefonisch via de activatielijn: 0031+(0)356477477. Houdt uw smardcardnummer gereed.
  • Via SMS via 0031+(0)644300300. SMS uw smartcardnummer.
  • Via internet op www.canaldigitaal.nl

Zorg dat uw TV aan staat op een van de Nederlandse zenders. Meestal heeft u binnen 15 minuten weer ontvangst. Duurt het langer dan 24 uur dan is er iets mis gegaan. In sommige gevallen moet dan toch de helpdesk van Canal Digitaal gebeld worden (0900-9323/kan alleen vanuit Nederland tegen 0,15 euro per minuut), zodat Canal Digitaal het probleem voor u oplost. Vaak wordt u eerst nog gezegd het zelf nogmaals te proberen, maar dring er dan op aan dat zij het voor u regelen…. (U kunt 0900-9325 bellen als u alleen de gratis zenders Ned. 1, 2 en 3 heeft. Dit kost 1,30 euro per gesprek.)