Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Uw Nederlandse rijbewijs in Spanje

Bent u in het bezit van een Nederlands rijbewijs dan kunt u dit document -in beginsel- blijven gebruiken totdat de geldigheid verloopt.

Uw Nederlandse rijbewijs in Spanje

Wanneer u enige tijd in Spanje woont is het raadzaam uw Nederlandse rijbewijs om te wisselen voor een Spaans rijbewijs. Kijk hiervoor bij het onderwerp een Spaans rijbewijs aanvragen, hier wordt dit nader toegelicht.

Uw Nederlandse rijbewijs kunt u niet in Spanje verlengen

Wanneer u resident bent in Spanje en de geldigheid van uw Nederlandse rijbewijs verloopt, dient u een Spaans rijbewijs (Permiso de Conducción) aan te vragen. Doe dit tijdig, ruim voor dat de geldigheid verlopen is! Er bestaat geen mogelijkheid om uw Nederlandse rijbewijs te behouden.

Uw Nederlandse rijbewijs is kwijt, gestolen of verlopen

Als u in Spanje woont en u bent uw Nederlandse rijbewijs kwijtgeraakt, het is gestolen of uw Nederlandse rijbewijs is inmiddels verlopen, dan kunt u vaak op basis van een echtheidsverklaring, afgegeven door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam, een Spaans rijbewijs aanvragen. Voor verdere informatie kijk dan op de website van het RDW op de pagina voor uw Nederlands rijbewijs in het buitenland.