Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Internationale verhuizer

Gaat u verhuizen naar Spanje en bent u gehecht aan uw inboedel dan is het raadzaam om deze door een internationale verhuizer te laten transporteren naar uw nieuwe woonplaats. Laat u goed informeren wat u allemaal mee mag nemen en welke stukken, zoals motorvoertuigen etc., aangemeld moeten worden.

Zelf verhuizen of bedrijf inschakelen?

Als u gaat verhuizen naar Spanje komen er veel zaken op uw pad, waaronder ook de daadwerkelijke verhuizing. In verband met kostenbesparing lijkt het raadzaam om het zelf te doen, maar het is zeker een aanrader om een internationale verhuizer in te schakelen…

Kies voor een gespecialiseerd bedrijf

Een ervaren internationale verhuizer weet wat belangrijk is bij een verhuizing naar uw bestemming in Spanje. De medewerkers hebben ervaring en kennen de processen goed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij o.a. aan de douane formaliteiten. Tevens is de erkende internationale verhuizer vaak voordeliger omdat hij verhuizingen kan combineren, hetgeen scheelt in de kosten. Meer over internationale verhuizingen.

Wat doet de internationale verhuizer?

Het inpakken van de kleine goederen in dozen en het vakkundig inpakken van kostbare goederen zoals schilderijen of antiek. Uw kleding gaat in speciale garderobedozen. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen, dat scheelt in de kosten. De demontage van grote meubelstukken kan eventueel ook door de verhuizer gedaan worden.

De internationale verhuizer zal de inboedel op de aangegeven datum in de verhuiswagen laden. Bij het laden is het van belang dat de goederen goed in de wagen gestuwd worden, zodat gedurende het transport geen schade ontstaat.

Uw inboedel wordt vervolgens naar de opslaglocatie van de verhuizer gebracht. Meestal combineert de verhuizer uw verhuizing met een aantal andere verhuizingen om uw kosten te drukken en worden derhalve de te verhuizen inboedels tot aan het transport opgeslagen.

De ervaren internationale verhuizer zorgt voor een gedetailleerde inventarislijst en merkt uw goederen, hierdoor is er een duidelijke scheiding aangebracht. Deze gedetailleerde inventarislijst wordt ook gebruikt voor de douaneformaliteiten die voor u verzorgd worden.

Het lossen van uw inboedel vindt vaak plaats door de chauffeur met hulp van lokale verhuizers of u helpt zelf. Vaak speelt bij het lossen de bereikbaarheid van de bestemming een belangrijke rol, denk hierbij aan heuvelachtig terrein, oprijlanen, smalle straten, onverharde wegen etc.

Bij het lossen worden de goederen en de meubelen in de juiste ruimte geplaatst. Het uitpakken kunt u zelf doen. Montage van de gedemonteerde meubelen kan door de verhuizers verzorgd worden.

Verzekeren en geschillen

De erkende internationale verhuizer zorgt voor de verzekering van uw inboedel tijdens het transport en is aangesloten bij een geschillencommissie.

Meubilair opslaan?

Mocht u een woning gaan huren dan dient u wellicht het reeds aanwezige meubilair zelf op te slaan. Verhuurders hebben doorgaans zelf geen opslagruimte. U kunt er ook voor kiezen in eerste instantie uw meubilair in Nederland bij de erkende internationale verhuizer op te laten slaan.