Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Bed & Breakfast

Een bed and breakfast beginnen in Spanje? Bed en breakfast te koop Spanje.Een Bed & Breakfast beginnen in het zonnige Spanje…. velen dromen er van. Tips en adviezen, plus bed en breakfast te koop in Spanje.

Wat is een Bed & Breakfast (B&B) eigenlijk?

Het fenomeen Bed & Breakfast is overgewaaid uit landen zoals Engeland en Ierland. Bed & Breakfast betekent letterlijk “bed en ontbijt”, zoals in het Nederlands logies met ontbijt, gastenkamer of pension. Bed & Breakfast is een kleinschalige vorm van accommodatie voor korte verhuur. Een B&B onderscheidt zich van andere accommodatievormen door een persoonlijke en gastvrije ontvangst in een uniek verblijf. Bed & Breakfast is in feite ontstaan uit het verhuren van een extra kamer in huis om zo extra inkomsten te vergaren. Tegenwoordig ontstaan veel Bed & Breakfast accommodaties door de bewuste keuze een groot huis te betrekken en er kamers in te verhuren. Soms woont zelfs de eigenaar in een gebouwtje naast de accommodatie. Eigenlijk noemden we dit vroeger gewoon een pension.

Romantiseer het niet!

Om een Bed en Breakfast te beginnen dient u zich vooraf te realiseren dat het hard werken is. Het lijkt zo mooi en gezellig, maar in de praktijk bent u altijd druk om het anderen naar de zin te maken. Iets wat natuurlijk leuk is, maar een moment voor jezelf is er soms niet bij en bovendien moet u over nogal wat kwaliteiten beschikken.

Wat komt er bij kijken?

Alvorens u van start gaat moet u voor uzelf op een rijtje zetten hoe u uw bed and breakfast financieel gaat organiseren. U dient hiervoor al redelijk op de hoogte te zijn van de situatie ter plaatse. Hoeveel gasten verwacht u te kunnen ontvangen en wat verdient u er aan. En maak vooraf natuurlijk ook een reële begroting voor uw uitgaven. Enig boekhoudkundig en rekenkundig inzicht is hier op zijn plaats. Maak een goed businessplan en marketingplan! Kijk ook naar het aanbod van uw concurrentie.

Verder moet u bereid zijn vreemde mensen in uw huis toe te laten, waarmee u dus een deel van uw privacy opgeeft, altijd vriendelijk en gastvrij zijn, het leuk vinden om voor mensen te zorgen, te koken en schoon te maken en handigheid met een computer is ook gewenst.

De locatie

Wees eerlijk naar uzelf toe over de gekozen locatie. Een goedkope, ruime locatie lijkt aantrekkelijk, echter als er niets te doen is in de omgeving zullen uw klanten wegblijven en ook uw portemonnee blijft leeg. Zoek eventueel naar een locatie waar speciale dingen in de buurt te doen zijn, zoals b.v. vissen, wandelen, fietsen etc. en/of organiseer dit voor uw klanten. Laat een deskundige het pand keuren zodat u weet wat u kunt verwachten en vraag naar het bestemmingsplan. Kijk eventueel naar de toegankelijkheid voor mindervaliden en vraag bij de gemeente na aan welke eisen uw bed & breakfast moet voldoen. U kunt natuurlijk ook overwegen een bestaande Bed and breakfast over te nemen.

Boekentip: Hoe begin ik een bed en breakfast (in Spanje)

Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een bed & breakfast te beginnen. Voor velen is dit de ideale manier om uit het jachtige leven te stappen. Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft het antwoord op tal van praktische vragen: Is het echt iets voor jou? Wat zijn de regelgevingen en beperkingen? Wat zijn de risico’s en hoe ziet het financiële plaatje eruit? Waarop moet je letten als je een huis in het buitenland koopt en vanaf wanneer is mijn zaak rendabel?

Naast praktische tips geeft dit boek ook verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds gezet hebben en hun positieve en negatieve ervaringen met de lezer delen. Dit boek is een must voor wie droomt van een nieuw leven als uitbater van een b&b. Wie al gestart is, vindt hier praktische informatie en vakantiegangers zullen tal van bijzondere logeeradressen ontdekken. Dit is een boek voor dromers die de voeten op de grond willen behouden: de romantiek van een nieuw begin én de valkuilen van het vak, helder uiteengezet met bijzondere aandacht voor de situatie in België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Zakelijk inzicht of advies van een derde

Wij hoeven u vast niet uit te leggen dat het beginnen van een Bed & Breakfast een serieuze aangelegenheid is en dat u het beste een specialist in de arm kunt nemen die u op de valkuilen wijst, zeker met betrekking tot de keuze van een pand en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit lijkt misschien zo op het eerste gezicht weggegooid geld, maar kan u behoeden voor het ergste. Het hebben van een financiële buffer, om op terug te kunnen vallen als het hele proces langer in beslag neemt dan u had verwacht, is natuurlijk een must!

Kijk ook eens op onze pagina voor een eigen bedrijf beginnen in Spanje en de pagina juridisch advies in Spanje.