Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Relocatieconsultant

Heeft u besloten naar Spanje te gaan emigreren maar kunt u wel wat hulp gebruiken, dan kunt u terecht bij een zogenaamde relocatieconsultant.

Wat is of doet een relocatieconsultant?

Een relocatieconsultant kan u ondersteunen met het organiseren van uw emigratie. Hij regelt de verhuizing van uw spullen en zorgt ervoor dat u opgehaald wordt op het vliegveld bij aankomst in Spanje.

Op basis van uw wensen regelt hij uw tijdelijke accommodatie en helpt met het vinden van een eigen plek. Hij zorgt ervoor dat u een Spaans mobiel telefoonnummer krijgt en gaat met u mee om u in te schrijven in het vreemdelingenregister zodat u een NIE ontvangt.

School

Een relocatieconsultant kan u adviseren bij de schoolkeuze voor de kinderen of een taalcursus voor de ouders. Hierbij zullen zij kijken naar locatie, kosten en vooropleiding. Nadat u een aantal voorkeuren heeft opgegeven zal hij een bezichtiging en later de inschrijving voor u regelen.

NUTS-bedrijven

Als u een eigen huis gevonden heeft begint het echte Spaanse leven. Gas, water en licht moeten aangesloten worden of omgezet worden op uw naam. Niet minder belangrijk zijn de telefoon- en internetaansluiting. Het is goed mogelijk om dit zelf te regelen, maar niet altijd even gemakkelijk als u de taal niet goed beheerst. Een goede relocatieconsultant zal dit voor u regelen.

Een eigen plek

De relocatieconsultant zorgt voor de eerste sociale contacten door het bemiddelen bij locale verenigingen en helpt u de omgeving te verkennen. Hij laat zien waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is, restaurants, supermarkten, sportfaciliteiten en het politiebureau zijn.

Bank & Verzekeringen

Het is belangrijk dat uw verzekeringen in orde zijn, zeker in het buitenland. Ieders persoonlijke situatie is anders: ziektekosten, auto-, inboedel- en reisverzekering. Een goede consultant denkt met u mee en zal contacten leggen met verzekeringsmaatschappijen en prijsopgaven voor u aanvragen.

Tenslotte, een Spaanse bankrekening is noodzakelijk om de meeste rekeningen te betalen, ook bij het openen van een rekening zal de relocatieconsultant u ondersteunen.

Waar vindt u een relocatieconsultant?

Doorgaans wil een makelaar u wel een eindje op weg helpen als u een huis bij hem koopt, echter zoals wij adviseren kunt u beter eerst gaan huren om het land en de bevolking eerst wat beter te leren kennen. U kunt dan beter naar echte relocatieconsultant, die u met alles omtrent uw emigratie en inburgering bij kan staan.