Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Particuliere ziektekostenverzekering

Omdat de zorg die door de Seguridad Social geboden wordt soms te wensen overlaat, sluiten veel Nederlanders en Belgen een aanvullende particuliere zorgverzekering af, ondanks dat deze twee verzekeringen elkaar op sommige gebieden overlappen.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een particuliere ziektekostenverzekering?

  • Of de verzekeraar is gespecialiseerd in zorgverzekeringen. Algemene verzekeraars sluiten vaak simpele maar zeer essentiële dekkingen, zoals het gebruik van een ambulance in het geval van een auto-ongeluk, uit.
  • De leeftijdslimiet om een zorgverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kunt u een verzekering afsluiten tot uw 65ste jaar. Bij sommige andere slechts tot uw 60ste jaar. Er zijn ook verzekeraars die een maximale aanvangsleeftijd hanteren van 75 jaar.
  • Of de verzekering doorloopt na uw 65ste of dat u terugvalt naar een basisdekking. Er zijn verscheidene verzekeraars waarbij de dekkingen teruglopen na uw 65ste jaar.
  • Of de verzekeraar zichzelf machtigt om uw verzekering te annuleren als u teveel kosten heeft geclaimd.

De hoogte van de premie

De premie van de zorgverzekering is ook afhankelijk van een aantal andere factoren, zoals het gebruik willen maken van een Nederlandssprekende huisarts of specialist in Spanje, het in Nederland of België geholpen willen worden als u geopereerd moet worden of de mogelijkheid om uw lopende behandeling voort te zetten in Nederland bij de arts die u al jaren kent.

Ondanks dat u zich wellicht vertrouwd en veilig voelt bij een arts in Nederland, omdat u daar al jaren komt, is het goed u te bedenken dat er ook goede Engels- en Duitssprekende artsen in Spanje zijn. De premie kan enorm verschillen, het vergelijken van producten loont de moeite.

Kijk eens voor particuliere zorgverzekeringen in Spanje op onderstaande websites:

  • www.hypotienda.com (Nederlandstalig)
  • www.cogesaforeignresidents.es (Nederlandstalig)
  • www.mapfre.com