Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Belgische TV zenders

Belgische televisiezenders ontvangen in Spanje… wat heeft u nodig en hoe werkt het?

Belgische TV in Spanje

Feitelijk gezien mag u alleen BVN (Het Beste Van Nederland En België) ontvangen buiten de grenzen van België. Alle andere zenders mogen alleen binnen België bekeken worden. Dit heeft te maken met programmarechten en dit is ook de reden dat u bij TV Vlaanderen (zie hieronder) een Belgisch adres dient op te geven.

In Spanje kunt u de Belgische TV kanalen ontvangen door via een satellietschotel het signaal binnen te halen. De schotel, met in ieder geval voor de Canarische Eilanden een doorsnede van 1 meter, moet afgesteld staan op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost. Via deze satelliet kunt u de belangrijkste Belgische zenders ontvangen.

BVN

Heeft u voldoende aan de ontvangst van BVN (het beste van Nederland en België) dan kunt u met een willekeurige receiver en een schotel afgestemd op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost, gratis en zonder smartcard kijken.

Overige zenders

Om alle overige zenders te kunnen zien, zoals Eén, Ketnet/Canvas, VTM, VT4, 2BE, VIJFtv, Vitaya en JIM, dient u zich bij TV Vlaanderen op een zenderpakket te abonneren en een smartcard te bestellen (gaat vaak samen). U heeft een speciale decoder, die deze smartcard kan lezen, nodig. U dient bij TV Vlaanderen een Belgisch adres op te geven.

De satellietschotel

Het plaatsen van de satellietschotel kunt u doorgaans door een plaatselijke specialist laten doen. Zelf doen is erg lastig, maar kan wel. U hoeft geen schotel uit België te laten komen. Vraag wel of uw specialist bekend is met ontvangst op de Astra 1 satelliet 19.2 graden Oost, ivm de afmeting van de schotel.

De decoder

De decoder dient u wel in België te bestellen, tenzij er een plaatselijke leverancier in Spanje is. Echter in een “gewone” Spaanse winkel treft u de juiste decoder niet aan. Er zijn diverse mogelijkheden en u kunt bij verschillende (web)winkels bestellen. U kunt ook via TV Vlaanderen een decoder bestellen.