Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Emigrerennaarspanje-info.nl
Emigrerennaarspanje-info.nl
Verhuizen naar Spanje en Madrid

Trouwen in Spanje

In Spanje worden zowel religieuze als burgerlijke huwelijk erkend. Alle huwelijken moeten worden ingeschreven in het huwelijksregister.

Natuurlijk is het leuk om te trouwen in Spanje…

Voor residenten een logische stap om een voorgenomen huwelijk in Spanje te laten plaatsvinden. Als u wilt trouwen in Spanje, dan moet tenminste één van de partners in Spanje wonen of de Spaanse nationaliteit bezitten.

Religieus huwelijk

Bij kerkelijk huwelijk wordt van katholieken een verklaring van Doop gevraagd. Alleen een protestants huwelijk moet worden vooraf gegaan door een burgerlijk huwelijk.

Huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht (same sex)

Same sex huwelijken zijn mogelijk sinds 3 juli 2005. Zie verder de tekst bij Burgerlijk huwelijk.

Burgerlijk huwelijk

Om een burgerlijk huwelijk in Spanje te kunnen voltrekken moet minstens één van de huwelijkspartners in Spanje woonachtig zijn of de Spaanse nationaliteit bezitten. Voldoet u niet aan deze voorwaarden dan is een religieus (kerkelijk) huwelijk de enige optie. U wordt aangeraden vooraf contact op te nemen met het gemeentehuis waar u het huwelijk wilt laten voltrekken. Iedere gemeente heeft zijn eigen voorschriften en vereisten, U kunt die bij de gemeente opvragen.

Weddingplanners in Spanje

Laat u adviseren door door een expert. Zij kunnen u op weg helpen met organiseren van zowel de huwelijksplechtigheid, als het organiseren van een feest, het vinden van de voor u geschikte locatie en alles wat er meer bij komt kijken.